Drodzy Słuchacze,
jako pełnomocniczka Rektora ds. UTW oraz certyfikowana animatorka slow joggingu serdecznie zapraszam na pokazowy, bezpłatny trening slow jogging, który odbędzie się u nas na uczelni (i częściowo na Błoniach) w sobotę 25.05.br. w godz. 10.00-11.00.
Wydarzenie organizowane jest w 50 lokalizacjach w Polsce w ramach Międzynarodowego Dnia Slow Joggingu.
Organizator: Stowarzyszenie Slow Jogging Polska
Organizator wspierający w Bielsku-Białej: Uniwersytet Bielsko-Bialski
Sponsorzy: firmy YOKOHAMA i VITAMMY
Szczegóły organizacyjne:
✅ MIEJSCE ZBIÓRKI: skwer przy ławeczce z rzeźbą Kazimiery Alberti na terenie UBB - punkt organizacyjny Slow Jogging Polska z flagami sponsorów: YOKOHAMA oraz VITAMMY
✅ CZAS TRWANIA: 1 godz. (z możliwością przedłużenia w razie większej liczby pytań na koniec przy podsumowaniu treningu); początek o godz. 10.00.
✅ Slow Jogging to:
• japoński sposób na długowieczność (twórca: prof. Hiroaki Tanaka z Uniwersytetu Fukuoka - 48 lat pracy badawczej nad metodą i jej skutecznością),
• umiarkowana aktywność fizyczna dla osób w każdym wieku, korzystna dla stawów, kręgosłupa, układu krążenia, układu oddechowego,
• prewencja chorób cywilizacyjnych,
• prosta i skuteczna metoda redukująca stres, o działaniu antydepresyjnym,
• truchtanie w komforcie własnego tempa, przy utrzymaniu optymalnej prędkości biegu,
• doskonała propozycja dla osób nielubiących i/lub nieradzących sobie z intensywnością tradycyjnego biegania,
• bezpieczna metoda NIE POWODUJĄCA KONTUZJI I UCZUCIA ZMĘCZENIA!
Słuchacze UTW mogą zapisywać się przy okazji wykładów lub przez biuro UTW do czwartku 23.05.br. (tel. 338279378, mail: utw@ubb.edu.pl)
Trening jest otwarty dla wszystkich zainteresowanych; mogą Państwo zgłosić się z członkami rodzin i/lub znajomymi. Proszę o zapisy w celach organizacyjnych.
Serdecznie zapraszam
Renata Morawska-Szetela
©2022 Wszystkie prawa zastrzeżone. Realizacja: OPTeam S.A.
Serwis wykorzystuje pliki cookies zgodnie z Polityką prywatności. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies.